PLANINSKI IZLET PO PRIMORSKI

         

15. maja 2021, ko je z dežjem pretila mokra Zofka, smo se končno odpravili na letošnji prvi planinski izlet. Da smo vsi res že težko pričakovali izlete v naravo in druženje s starimi znanci, je dokazal polno zaseden avtobus.
Hauptmanov Lojze nas je, kot vsako leto enkrat, znova popeljal proti Krasu oziroma Primorski. Najprej smo se ustavili v Ajdovščini, kjer smo nad mestom občudovali mogočen, slikovit izvir Hublja. Nato smo se odpeljali na Planino nad Ajdovščino, peš obiskali cerkvico Sv. Pavla, od koder se nam je kljub nekoliko zamegljeni okolici pokazal lep razgled po vsej Vipavski dolini. Nadaljevali smo proti slikoviti vasici Erzelj. Mimogrede, to je edino krajevno ime v Sloveniji, ki se začenja s črko E. Takoj za tem smo že prispeli na Tabor, z zanimivo, tipično primorsko cerkvijo. Prikazalo se je sonce in razgled je bil še lepši. Konec našega pohoda.
Avtobus nas je odpeljal proti Štanjelu, kjer smo se ustavili za kratek ogled, nato pa proti Dutovljam. Tu so nas pri Šterlingu že pričakali s standardno joto, domačim pršutom in teranom.
Čeprav je bil pohod kratek in nenaporen, za vse pa sproščujoč, smo po zaužitem obroku na prijaznem kmečkem turizmu v Dutovljah, še kar posedeli in  zapeli tudi nekaj pesmi.
Vsi smo se strinjali, da nam je prvi planinski pohod uspel, pa še Zofka nam je prizanesla!
Veselimo se novih pohodov in druženja.

          

                                                   Vodja pohodniške sekcije Nuša Rozman

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1724148

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe