25. REGIJSKO SREČANJE

Upokojenskih pevskih zborov ZASAVJA IN POSAVJA

Z organizacijo srečanj pevskih zborov se je v našem društvu začelo že leta 1998 na gradu Bogenšperk. Takrat ni šlo za Zasavsko ali celo za Zasavsko Posavsko revijo kot danes, temveč zgolj za prijateljsko pevsko srečanje.

Ko pa je ZDUS pričel s sponzoriranjem regijskih srečanj z namenom izbrati zbor za državno srečanje, je tovrstno druženje zborov preraslo v Revijo upokojenskih PZ Zasavja in Posavja, od koder že vrsto let prihaja zbor iz Senovega , do letos tudi ŽPZ iz Sevnice, na novo pa se je pridružila Vokalno instrumentalna skupina Zvezdice iz DU Zagorje.
Srečanja, kakršno je bilo tokrat, imajo 25 letno tradicijo, Od leta 2004, ko je Bogenšperk prišel v last občine Šmartno pri Litiji , smo jih organizirali na področju GEOSSa, ki je ponos litijske občine. Zaradi vremenskih nevšečnosti smo se pogosto selili v dvorano PŠ Vače.
Svoje zadnje srečanje kot organizatorji pa smo tokrat pripravili v KC Litija. Zahvalili smo se za dolgoletno zaupanje in po prijetni urici ubranega petja predali poslanstvo novim organizatorjem DU Senovo. Njihov zbor nas bo po izboru strokovne spremljevalke Marjance Vidic in s soglasjem vseh zborovodij, zastopal na Državnem srečanju v juniju na GR Ljubljana.
Hvala Občini Litija in JSKD Izpostava Litija in njenemu vodji Darku Vidicu za dolgoletno moralno in materialno pomoč ter zborovodkinji Marjani Kolar, ki edina v obeh regijah še vedno vztraja in vodi tako ženski kot mešani zbor.

V imenu DU Litija kot organizatorja Iva Slabe

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2292515

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe