Z vlakom v Maribor

SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV LITIJA IN DRUŠTVA UPOKOJENCEV MARIBOR TABOR

Letošnje leto mineva 20 let, odkar sta se na pobudo Mira Plaznika pobratila Društvi upokojencev Litija in Maribor Tabor. Prva leta so srečanja potekala vsakoletno, nato vsake dve leti, zaradi corona virusa pa smo se letos srečali po štirih letih 1. junija v Mariboru.

Na srečanje se je v jutranjih urah z vlakom odpravilo skoraj 50 dobro razpoloženih članov našega društva. Po prisrčnem sprejemu smo se prijateljsko pomerili v pikadu, kegljanju z vrvico in šahu. Velja omeniti, da sta v njihovi šahovski sekciji kar dva šahovska velemojstra, ki sicer nista bila prisotna, vendar so jih prisotni dobro zastopali in partije šaha z njimi so bila dobra izkušnja za nas. Tudi pikado in kegljanje sta bila pravi izziv za nas.

 

Po športnih aktivnostih smo se s turističnim vlakcem odpeljali na ogled Maribora. Veselo smo bili presenečeni nad urejenostjo mesta in veliko zelenja. Navdušila nas je pogled na Dravo, ki jo preči kar 12 mostov in na labode, ki so se lahkotno pozibavali na gladini. Spregledali nismo niti znamenite stoletne trte.

Po kosilu je predsednik Društva upokojencev Tabor gospod Franc Slavinec po kratkem nagovoru izročil skupaj z avtorico sliko našemu društvu, predsednica našega društva gospa Irena Kramar pa se je z motivom Poti od Litije do Čateža zahvalila za dober sprejem in sodelovanje. Zagotovili smo si, da bomo s srečanji nadaljevali in z izmenjavo izkušenj nadaljevali sodelovanje.

Srečanje smo zaključili z živahnim plesom in se v popoldanskih urah odpeljali domov. Pot domov smo izkoristili za dogovor o nekaterih aktivnostih. Na pobudo predsednice smo preverjali interes za občasna plesna srečanja upokojencev ter interes za vključevanje v digitalno opismenjevanje. Zanimanje za te aktivnosti je bilo skoraj soglasno in vabimo vas, da se oglasite na društvu oz. spremljate objave o teh in drugih dejavnostih Društva upokojencev Litija.

Vida Vukovič

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1995298

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe