Jubilej dveh klenih Slivnanov

V ponedeljek, 29. avgusta, je v Domu Tisje, v Šmelcu, potekalo praznovanje – devetdeseti rojstni dan Ančke in Jožeta Kimovec. V DU Litija smo se jima želeli zahvaliti za dolgoletno sodelovanje in jima s pesmijo in plesom narediti praznik še lepši. Plesna skupina Bizonke in bizonci je poskrbela za dobro energijo, srca naših dveh slavljencev pa je božalo ubrano petje Beti in Janeza ob spremljavi citer. Iz njih so nežne melodije izvabljali Mili, Pavla in Peter. Čestitko z najlepšimi željami sta jima izrekla predsednica DU Litija Irena Kramar in njun dolgoletni prijatelj Janez Kres. Izvirno pesniško čestitko je Ančki namenil naš član Franc.

S pogledom nazaj smo stopili tudi na njuno življenjsko pot.

Rodila sta se v istem letu, le z majhno razliko v dnevih. Vsa leta skupnega življenja sta v Slivni gradila pot sreče, ki je v njuno vas prinašala napredek. Vas je dobila vodovod, asfalt, okrepili so električno napeljavo in napeljali telefonsko, kupila sta tudi defibrilator. V vse to je vgrajeno veliko vztrajnosti, dela, organizacijskih sposobnosti in tudi kar nekaj njunih financ.

 Leta 65 sta v svoji hiši odprla gostilno, ki je postala zaradi dobre hrane in gostoljubnosti, znana daleč naokrog. S tem sta postavila temelje turističnemu razvoju Slivne in širši okolici Vač. Tudi znamenita točka GEOSS je v veliki meri povezana z njunim imenom. Vse to je le nekaj pomembnih uresničenih ciljev na njuni poti sreče.

Ančka je že nekaj časa stanovalka v Domu Tisje, Jože ji dela družbo ob dopoldnevih. Vsak dan se k njej od doma pripelje sam.

Želimo jima, da ujameta še veliko trenutkov sreče in se nasmehneta vsakič, ko jima to veli srce. Naj bo vsak dan priložnost za srečo.

Milka Rogelj

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2055749

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe