ZGODILO SE JE

ZBOR ČLANOV 2024

Letošnji zbor članov DU Litija je potekal 26. marca 2024 , prvič v dvorani Kulturnega centra v Litiji. Dvorana je bila dovolj prostorna, kajti zbralo se nas je več kot lani in tega smo bili veseli. Morda je k temu res pripomoglo spremenjeno okolje, tudi z obveščanjem smo se zelo potrudili, morda pa je bil vzrok tudi slovo naše dolgoletne predsednice IRENE KRAMAR. Danes že bivša predsednica je na zboru podala obširno poslovno poročilo o številnih društvenih dejavnostih ter finančno poročilo. Obe poročili je zbor soglasno sprejel. Tudi s strani Nadzornega odbora je bilo društvo pozitivno ocenjeno. Kljub dejstvu, da smo izredno finančno zahtevno poslovno leto 2023 zaključili z 778,10 evri primanjkljaja, ki se bo pokril iz privarčevanih sredstev preteklega leta, je bila predsednica pohvaljena kot dober in skrben gospodar .
Irena Kramar je postala predsednica DU Litija marca 2016 in dolgo časa nismo verjeli njenim opominom, da želi predsedovanje zaključiti, saj smo sredi volilnega obdobja Njena odločitev pa je bila dokončna in na žalost večine članstva je odstopila, navedla je osebne razloge, ki jih spoštujemo.

Draga Irena, hvala ti za vsa leta, za vso prijaznost, požrtvovalnost in srčnost. Veseli smo, da društva v resnici ne zapuščaš, le tvoja obremenitev bo odslej manjša in boš lahko postorila tisto, kar ti življenje postavlja na pot.


Sledila je izvolitev edine kandidatke za novo predsednico, za obdobje dveh let, do volilnega leta 2026. To je KLAVDIJE MEŽNAR, katere življenjepis je predstavila predsednica kadrovske komisije Milena Urbič. Po soglasni javni izvolitvi se je predstavila tudi sama. Povzemam le nekaj točk njene vizije vodenja: pridobivanje novih članov in večja pozornost do dosedanjih, aktiviranje članov v številne dejavnosti društva, sodelovanje z društvi, organizacijami in institucijami v našem okolju, skrb za finančno stabilnost, udeležba v projektih in ustvarjalno druženje z mlajšimi in ne nazadnje prijetna druženja, ki bi vnesla dodatno voljo in energijo med vse nas.

Novi predsednici KLAVDIJI MEŽNAR čestitamo in želimo, da bi uspešno vodila naše društvo in izpolnila obveznosti, ki jih nalagata sprejeta poslovni in finančni načrt za leto 2024. Želimo si konstruktivnega in prijateljskega sodelovanja, kakršnega smo bili deležni od vseh naših bivših predsednikov. SREČNO NOVA PREDSEDNICA!

Na zboru je bila podeljena pisna pohvala DU Litija naši članici Rozaliji Repovž , ki je iz Hrastnika in od leta 2021 veliko pripomore pri delovanju Ustvarjalnih delavnic.

Bronasto plaketo je prejela Helena Čebela, vodja Ustvarjalnih delavnic. Strokovno pripravlja in vodi ekipo, ki s svojimi izdelki sodeluje na številnih prizoriščih in dosega tudi državne uspehe


Bronasto plaketo je prejela tudi Marjana Sladič , ki je od leta 2017 aktivna v planinsko-pohodniški sekciji in občasno vodi pohode. Je tudi članica socialne sekcije in že vrsto let ročno piše voščilnice za člane jubilante.

 

Vsem dobitnicam ISKRENE ČESTITKE!

ZGODILO SE BO

 

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2281103

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe