POVABILO NA PREDNOVOLETNO PRAZNOVANJE

Res, da je danes, ko prebirate ta sestavek, šele november, vendar kot bi trenil, bo napočil za mnoge najlepši čas v letu, božično-novoletni prazniki. Ti znajo biti res čarobni, znajo pa tudi prinesti razočaranja in bolečino. Takšno je življenje, ki se ne ozira na letni čas, ne na praznike, ne naša leta in še najmanj na naše počutje. In prav to zadnje, dobro počutje naših članov, je ena najpomembnejših nalog v DU Litija skozi vse leto. S pomočjo sodelavcev v številnih sekcijah vse leto skrbimo za različne aktivnosti, tako, da se najde za vsakogar nekaj, ker smo pač tudi mi različni, tako po željah kot po letih.

Vendar, ko pride ta prednovoletni čas, pa se zazdi, da se nekaj v nas spremeni. Vsi si želimo le zdravja in sreče in vsi se trudimo, da bi bili ti zadnji dnevi v letu nepozabni. Morda nas k temu privede zunanji blišč ulic in trgovin, morda so to lepi stari običaji, toplina doma in vonj dobrot, za katere se potrudi sleherna gospodinja, morda pa le želja biti z nekom, ki ti je prijatelj, ga spoštuješ in ga imaš rad.

Tudi mi v društvu želimo en večer v času teh predprazničnih dni posvetiti samo lepim stvarem. Dobri hrani, prijetnemu druženju, prijateljskemu pogovoru, zabavnim igram in živi glasbi. Želimo, da se nas zbere čim več, da z druženjem izkažemo pripadnost našemu društvu in da tudi sebi privoščimo lep, nepozaben prednovoletni večer.

Skratka, VLJUDNO VABLJENI NA PREDNOVOLETNO DRUŽENJE ČLANOV DU LITIJA, ki bo v petek, 20.decembra ob 17. uri v Gostišču Valvazor. Prijave bomo zbirali v tajništvu društva od 1. decembra dalje.

 

Upravni odbor in predsednica

Irena Kramar

 

Šport 2019

Delavnice 2019

Novice 2019

Slavnostni koncert Ob 35. letnici

Mešanega pevskega zbora DU LITIJA

Mineva 35 let, ko sta tajnica društva Dragica Sveršina in njegov član Andrej Smerdelj, začela zbirati pevce, saj je društvo potrebovalo pevski zbor, ki bi bil prisoten v takratnem kulturnem življenju Litijanov.

Septembra 1984 je bil ustanovljen Mešani pevski zbor, ki je štel 24 članov. Prva dirigentka je bila kratek čas današnja zborovodkinja Marjana Kolar. Tudi njen naslednik Anton Koprivnikar je zbor hitro, vendar le za nekaj let prepustil Ivanu Kolarju. Leta 1990 je zbor prevzela Lojzka Koritnik in ga uspešno vodila vse do septembra 2008, ko je zbor znova prevzela Marjana Kolar. V veliko pomoč ji je bil njen mož Ivan Kolar, ki je bil ne le pevec v zboru, sodeloval je kot svetovalec, korepetitor, pogosto pa tudi spremljevalec na harmoniki, in če je bilo treba, tudi dirigent. Žal se je letos v prvih dneh januarja nepričakovano za vedno poslovil. V zboru je zazijala velika vrzel, posebno še, ker je že v letu prej zbor doživel nekaj hudih izgub, ki so nas pevce zelo prizadele.

A življenje teče dalje in delo v zboru se nadaljuje. Prišlo je nekaj novih članov, tudi strokovna pomoč s strani gospoda Rudija Vidica in tako smo pevci pripravljeni proslaviti svoj pevski jubilej, tudi v zahvalo in spomin na vse svoje predhodnike, ki so jim bile pesmi in druženja tudi v tretjem življenjskem obdobju v veselje in izziv.

Vljudno vabljeni v Kulturni center Litija v petek, 15. novembra, ob 18. uri. Veseli bomo vsakega posebej. S svojim obiskom nam boste izkazali priznanje in zagotovilo, da naš trud in delo nista zaman.

  Pevci MePZ DU Litija

 

Izletništvo 2019

Sociala 2019

Planinci 2019

Aktualno 2019

Novice 2019

Predsednica 2019

KADROVSKA KOMISIJA 2019

Lepe misli 2019

OBRNIMO NOV LIST V LETU 2019

Spoštovani članice in člani društva, spet smo obrnili nov list v našem življenju.

Leto, ki je za nami nam je prineslo dobre in slabe dogodke, pa vendar pozabimo na slabe in ohranimo samo lepe spomine. Danes se v društvu vedno bolj povezujemo in iščemo nove oblike sodelovanja, tudi v smislu medgeneracijskih aktivnosti. Kljub okrevanju gospodarstva, pa upokojenci večinoma ne živimo bolje. To nas mora posebno skrbeti, zato je treba iskati vse možnosti, da se situacija popravi.

  Ko se ozremo na naše delo v preteklem letu, lahko rečemo da smo izpolnili vse zastavljene cilje, ki smo si jih zadali.

Zato smo vam tudi za leto 2019 pripravili program dela, ki vam nudi veliko možnosti, kako preživeti prosti čas in aktivnosti, katere nam lahko popestrijo naš vsakdanjik. Vključite se lahko v kulturne, socialne in rokodelske, športne, planinsko pohodniške in izletniške dejavnosti in tako ohranjate zdrav duh v zdravem telesu. Tukaj so tudi ustvarjalne delavnice.

Naj bo vaše tretje življenjsko obdobje obogateno z ustvarjalnostjo, dobro voljo in zdravjem. Vsa ta področja so v življenju društva enako pomembna in se po svoje dopolnjujejo. Preko njih skušamo ustvariti ustrezne pogoje za dostojno preživljanje prostega časa naših članov.

Z vašim sodelovanjem bomo zgradili boljši in lepši jutri.

Želim vam veliko zdravja in srečnih dni v letu 2019!

Irena Kramar, predsednica društva

 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe