Vabila

Pozdravljeni članice in člani Društva upokojencev Litija!

Pred vami so  vabila na decembrske dogodke v organizaciji našega društva. Vse prijave zbiramo v društvu po elektronski pošti ali osebno v naši pisarni. 

Še vedno ste tudi vsi vabljeni na našo urico in pol digitalnega znanja, ki je vsak četrtek ob 9.30 do 11.00. Vabljeni vsi, ki imate vprašanja glede aplikacij ali funkcij pametnega mobilnega telefona.


 

Druženje

Ponovno vabljeni na DRUŽABNE IGRE.

 

Spet prihaja jesen in z njo dolgi in temni večeri. Krajšali jih bomo ob torkih od 16. do 18. ure v prostorih društva.

Prvo srečanje bo v torek, 24.10. ob 16. uri.

Kakor lani, bomo tudi letos imeli igre s kartami, domine, človek ne jezi se, šah in še kaj se bo našlo.

Pridite, na bo vam žal. Imamo se fajn.

 

Prvo srečanje udeležencev plesnih uric bo v ponedeljek, 6.11. 2023 ob 16. uri v avli Kulturnega centra v Litiji.

Povabite prijatelje in znance, sosede, da se skupaj zavrtimo ob dobri glasbi. Glede plesnega učitelja, se dogovorimo na prvem srečanju.

 

Vodja socialne sekcije

Marjana Kolar

 

OBVESTILO!

Društvo upokojencev Litija našim članom sporoča, da bo merjenje vrednosti holesterola in krvnega tlaka potekalo vsako prvo sredo v mesecu , od 8:00 do 10:00, v DRUŠTVU DIABETIKOV LITIJA IN ŠMARTNO PRI LITIJI.
Za sodelovanje smo se dogovorili, ker je bilo število udeležencev merjenja v našem društvu v zadnjem letu zelo majhno.
                                                                                                            

Vsi tisti, ki ste socialno ogroženi in potrebujete računalniško opremo, potem lahko pišete na elektronski naslov info@duh-casa.si ali racunalniki@duh-casa.si ali pokličete na 068 154 063. Opremo prevzamete v BTC Ljubljana, kjer imajo svoje prostore.

  DU Litija

 

Pomagajmo

PONOVNO USPOSABLJANJE PAMETNIH TELEFONOV - SIMBIOZA

V začetku meseca, 6. septembra bomo ponovno gostili delavnico za digitalno opismenjevanje! Delavnico, namenjeno pridobivanju novih digitalnih veščin, bo vodilo podjetje Simbioza.

Osredotočili se bomo na dve pomembni aplikaciji, ki nam lahko pomagajo pri vsakodnevnih opravilih. Prva aplikacija je Google Lens, ki omogoča prepoznavanje objektov in iskanje informacij s pomočjo kamere vašega telefona. Tako lahko npr. Slikamo na sprehodu rožo in s pomočjo te aplikacije izvemo njeno ime.

Druga aplikacija je Magda, prva aplikacija za starejše uporabnike, kjer so na enem mestu združene vse pomembne vsebine in informacije, ki nam koristijo v vsakodnevnem življenju. V drugem delu bo na voljo še individualno svetovanje, kjer boste lahko zastavili vprašanja in dobili pomoč za boljšo uporabo vašega telefona.

Dogodek je namenjen vsem, ki bi radi izboljšali svoje digitalne veščine, se naučili uporabljati nove aplikacije in izkoristiti prednosti digitalne tehnologije. Ne glede na to ali ste začetnik ali že imate nekaj izkušenj, na delavnici boste zagotovo našli nekaj koristnega zase.

Delavnica bo potekala od 9 do 13 ure v prostorih DU Litija, s seboj ne pozabite prinesti pametnega mobilnega aparata. Lahko se udeležite le posameznega dela ali pridete po 12. Uri le na posvet. Prijave na delavnico potekajo v prostorih društva, na telefonski številki 040 983 988 ali elektronski pošti info@dulitija.si.

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2212810

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe