SREBRNE STRUNE NA CITRARSKEM ABONMAJU V ŽALCU, 15. januar 2023

Na oblačno nedeljsko popoldne so v AVLI DOMA II. SLOVENSKEGA TABORA ŽALEC zazvenele citre v okviru 3. koncerta Citrarskega abonmaja, na katerem je sodeloval tudi citrarski orkester našega društva.
Prijetno prireditev so pričele Marjanke z gosti. Prihajajo iz Velenja in so skupaj že dobrih 14 let. Trenutno je njihova umetniški vodja Irena Tepej, ki je profesorica citer Igrajo in zraven še zapojejo pretežno ljudske in ponarodele skladbe in tak je bil tudi tokratni izbor.
Citrarska skupina Notice prihaja iz Domžal in bo konec januarja praznovala 10 let delovanja. Pobudnica ustanovitve je bila in ostaja duša skupine Boža Bauer, ki zavzeto sodeluje tudi pri Marjankah in naših Srebrnih strunah. Skupino vodi prof. Peter Napret, nepogrešljivi sodelavec tudi našega orkestra. Predstavili so del programa za svojo obletnico.
Srebrne strune so se predstavile kot zadnje in svoje celotno predvajanje popestrile s pevskima vokaloma Beti in Janeza Prašnikarja, ki zadnjih nekaj let z orkestrom aktivneje sodelujeta. Seveda pa sta nepogrešljiva v orkestru tudi kontrabasist Peter Pirc in harmonikar Dušan Kotar. Popestritev večera pa je bil gotovo Darko Vidic, član priznanega Slovenskega okteta, ki je s svojim čudovitim baritonom navdušil prisotno občinstvo. Orkester že več kot 10 let vodi prof. Anita Veršec, ki ji gre vsa zahvala , ne zgolj za umetniško vodenje, temveč tudi za vzpodbudo, zagnanost in dobro energijo, ki jo deli med svoje citrarje in na nastopih tudi med vse nas, poslušalce. Hvala, Anita.
                                                                                          Iva slabe

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2278063

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe