S PESMIJO V JESEN

Na prvi jesenski četrtek sta se oba pevska zbora, Mavrica in Mešani pevski zbor DU Litija , ki ju vodi Marjana Kolar, odzvala vabilu Doma Tisje, enota Šmelc in za oskrbovance doma pripravila zabavno pevsko popoldne.
Pestremu programu, ob spremljavi harmonike Dušana Kotarja in kitare Petra Pirca, sem kot povezovalka programa poskušala misli o jeseni prenesti na jasen našega življenja, saj se kot letni časi zavrti tudi naše življenje. Od rojstva, do mladosti, od zrele dobe do starosti. Le-ta je še vedno najbolj neozdravljiva bolezen, ki pa na srečo lahko dolgo traja, do sto in več let.
Vsi prisotni so se strinjali z mano, da je jesen kot letni čas zelo lepa, barvita in bogata. Radi se veselimo pisanih jesenskih barv, toplih žarkov, ki prijetno grejejo in ne žgejo kot poleti in veselimo se vseh jesenskih dobrot, s katerimi postreže narava.
Prav tako pa je lahko lepa in doživetij polna tudi jesen našega življenja, posebej če jo spremljata zdravje in dobra volja. Vse mladostne skrbi, stranpoti in zablode so za nami. Dosegli smo višek svojega življenja in na vse kar smo ustvarili, za kar smo živeli in delali, na vse to danes s ponosom zremo nazaj. To je bilo in je še naše življenje, zato uživajmo v tistih stvareh, ki jih še zmoremo in nam jih življenje še ponuja.
Vse povedano in zapeto so obiskovalci nagradili z aplavzom in z nami tudi zapeli, kar je dokaz, da sta lepa pesem in prijazna beseda tisto, kar ogreje srce in daje občutek sreče.

                                                                       

      Iva Slabe

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2286921

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe