V JESENI ŽIVLJENJA NAM POJE POMLAD

V soboto, 15. aprila je bil deževen dan, zato je Revija upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja namesto pri obeležju GEOSS, kot je bilo prvotno načrtovano, potekala v prostorih Podružnične šole Vače, ki nam je odprla ne le dvorano, temveč tudi del svojih prostorov. To nam je organizacijo olajšalo, saj se je na naši 22. reviji, v organizaciji DU Litija, zbralo 110 pevk in pevcev. Sodelovali so:
Utrinek, ženska pevska skupina U3, iz Sevnice, zborovodja Franc Bastardi
MePZ DU Senovo, zborovodja Anton Gorenc
Javor, MPZ DU Trbovlje, zborovodja Melhior Hercog
MePZ Miha Vahen, KUD Jevnica, zborovodkinja Natalija Šuštar
Mavrica in MePZ DU Litija, zborovodkinja Marjana Kolar

Strokovna spremljevalka je bila Marjanca Vidic, ki je ob soglasju zborovodij in prisotne članice Kulturne komisije ZDUSa Marije Orešnik, izbrala zbor, ki bo sodeloval na republiškem srečanju upokojenskih pevskih zborov na Dnevih medgeneracijskega sožitja 25. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Izbran je bil MEŠANI PEVSKI ZBOR DU LITIJA. ISKRENE ČESTITKE in hkrati čestitke in velika HVALA vsem nastopajočim zborom in ne nazadnje JSKD in Darku Vidicu, ter Društvi Geoss in Družinskemu gledališču Kolenc, Občini Litija in POŠ Vače, za sodelovanje in pomoč.

Prireditev je bila sproščena, pesem je prevzela slehernega od prisotnih in kot voditeljica sem revijo sklenila z besedami:

»Nikoli ne pozabimo, da nas je in naj nas tudi v prihodnje pesem združuje, saj prav pesem spodbuja kar je najboljšega v nas.«

  Iva Slabe

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2278487

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe