DU LITIJA NA DNEVIH MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA 2023

Že tretje leto zapovrstjo so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekali DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA v organizaciji ZDUS. Prireditev je potekala 24. in 25. maja in drugi dan prireditve smo bili zraven tudi člani DU Litija in predstavili naše delo na treh področjih.

V veliki avli Marmorne dvorane je oba dneva potekala Rokodelska razstava pokrajinskih zvez. Zasavska pokrajinska zveza, kamor spada tudi DU Litija je dobila možnost razstavljanja drugi dan prireditve, v četrtek 25. maja. Naše društvo je imelo dve stojnici. Na prvi so bili prikazani izdelki, ki nastajajo pod spretnimi rokami naših članici, pod mentorstvom Helene Čebela in fotografije učencev, s katerimi sodelujejo naše prostovoljke in tako prenašajo svoje znanje ročnih spretnosti na mlajše generacije. Na drugi stojnici pa so pod vodstvom Milene Dimec potekale delavnice kaligrafije, ki jih predsednica U3 in članica našega društva, že vrsto let uspešno izvaja.

V dvorani Urška so potekale Urice poezije, kjer naša Literarna skupina vedno sodeluje, lani celo s pevskim triom. Letos je bilo še posebej slovesno, saj je izšel Zbornik prispevkov z Uric poezije, kjer so objavljene pesmi treh naših članov: Ivana Blažiča, Mile Grošelj in Slavke Matoz, ki je tudi za letošnje urice pripravila dve pesmi. Žal pa je Slavka zbolela in sem pesmi v njenem imenu prebrala sama.

V Marmorni dvorani pa je potekal Dan ZDUS in 45. Državno srečanje pevskih zborov DU Slovenije. Na tej prireditvi je sodeloval naš Mešani pevski zbor, ki ga vodi Marjana Kolar. Zbor si je pridobil pravico nastopa na Regijskem srečanju UPZ Zasavja in Posavja, v aprilu 2023 na Geossu. Zapeli so ubrano in ob pesmi Ostanimo prijatelji, ki sta jo popestrila instrumentalista Dušan Kotar in Peter Pirc, doživeli spontan aplavz že med izvajanjem.

Naš prispevek k dnevom torej ni bil zanemarljiv, zato v imenu Upravnega odbora našega društva hvala vsem, ki se trudite in dokazujete, da skupaj zmoremo veliko.

  Iva Slabe

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2286906

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe