SREČANJE STAREJŠIH ČLANOV

Številnim letošnjim prireditvam smo v DU Litija pred koncem leta dodali še eno.
V oktobru  je bilo organizirano že tradicionalno, sedaj že štirinajsto,  srečanje starejših članov od 80 let. Teh je v društvu 251.

Srečanja, ki je bilo v gostilni Pri Kovaču, se je udeležilo 65 članov, pripeljali smo tudi nekaj članov iz Doma Tisje. Pripravili smo jim kratek kulturni program.

Predsednica Irena Kramar je v svojem nagovoru pozdravila navzoče, povedala je, da se jih spomnimo ob različnih priložnostih in žal nam je, da mnogi ne morejo več med nas, zaradi različnih razlogov, zaželela jim je veliko dobre volje in dobrega počutja. Zahvalila se je Janezu Kresu za dolgo letno pisanje čestitk, ki jih je za članice in člane pisal za rojstne dneve.

S toplimi pozdravnimi besedami je udeležence tudi letos pozdravila Mila Grošelj. Doživeto in lepo je zapel osemdesetletnik Mato Savšek, na citre je  zaigrala Pavla  Pavlin, Ivan Blažič pa je s harmoniko poskrbel za dobro vzdušje.

Mila Grošelj je  nanizala  še nekaj podatkov o članih te starostne skupine in podelila darila najstarejšim in najmlajšim članicam in članom, pa tudi na darilo za najbližji rojstni dan članu ni pozabila. 

Prireditve se je udeležil tudi župan Franci Rokavec, ki je v svojem pozdravnem nagovoru pohvalil vsestranske dejavnosti društva in z zadovoljstvom povedal, da so po dolgoletnih obljubah in prizadevanjih v Litiji dejavnosti Socialno varstvenega centra stekle, v njem ima že eno leto svojo enoto Dom Tisje, ki je polno zaseden, v teku je razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj, ki bodo vseljena predvidoma decembra, aktivnosti potekajo še za ureditev varstveno delovnega centra.

Člane je pozdravila tudi predstavnica invalidov in pohvalila naše delo in skrb za starejše člane.

Program prireditve je obmiroval samo za čas kosila, po katerem smo se posladkali še z dobrotami, ki so jih spekle prostovoljke in jabolki, ki jih je prispeval Rdeči križ.  Po triurnem druženju smo si zaželeli snidenja tudi v prihodnjem letu.

Zapisala, Irena Kramar

29.10.2016

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe