Optimisti in Čaj ob petih

Ker skupini delujeta v okviru Socialne sekcije DU Litija, sva člane v drugi polovici aprila 2016 obiskali nova predsednica Irena Kramar in vodja socialne sekcije Milena Dimec.

Namen je bil prisluhniti pogovorom, željam, pobudam, njihovim vsakdanjim skrbem in lepim trenutkom.

Tokrat smo se pogovarjali o pisanju z roko, kajti v maju bomo  tudi mi obeležili dan (19. maj) v sklopu TVU (Tedna vseživljenjskega učenja) z naslovom Radi pišemo z roko. Koordinator projekta je IC Geoss, izvajalec dneva pa Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno, s katerim dobro sodelujemo.

Spomini so se vrnili daleč nazaj v šolska leta, ko smo še vsi veliko pisali s svinčnikom, peresom in črnilom. In skoraj vedno na koncu strani narisali okrasek. Danes vemo, da je to neprecenljivo za možgansko telovadbo, še posebej v tretjem in četrtem življenjskem obdobju. Zvedeli smo tudi, da dva člana redno, vsak dan (članica v visoki starosti) pišeta dnevnik. Eden od članov si je zaželel, da bi obnovil znanje cirilice. Pri Čaju ob petih pa smo zvedeli, da nastajajo tudi pesmi; in navdih pride kar med Zborom članov.

Na naslednjem srečanju smo malo pisali, poslušali pesem in se dogovorili, da bomo s skupnimi močmi zašili srčke.

Vabljeni 19. maja med 10. in 12. uro ter med 15. In 17.  v Mestni muzej Litija, kjer bodo na ogled različni, z roko napisani, izdelki. Še posebej smo ponosni na naše Rokopise 21. stoletja, ki so jih pisali člani Literarne skupine DU Litija.

Milena Dimec

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe