SREČANJE ZASAVSKIH DRUŠTEV UPOKOJENCEV

V petek 1. junija smo se člani DU Litija z avtobusom odpeljali v Rimske Toplice, na srečanje društev upokojencev, ki so povezani v ZPZDU. Že ob izstopu iz avtobusa se nam je prikazal veličasten pogled na Hotel Aqua Roma z bazenskim kompleksom, parkom in okoliškimi griči. Srečali smo se s člani društev iz Zagorja, Trbovelj, Hrastnika, Gabrovke, Jevnice, Šmartnega pri Litiji in Dol, skupaj okoli 400 članov.

Ob bazenih nas je pričakal ogromen šotor in za vsako društvo pripravljene mize. Ob prihodu smo se okrepčali z dobro telečjo obaro, sledil je kulturni program. Na voljo smo imeli kopanje v zunanjih bazenih, ogled Aškerčeve domačije, kartuzije Jurklošter, pohod po Ruski stezi v senci mogočnih sekvoj; tako je bilo poskrbljeno tudi za športnike.

Člani ustvarjalnih delavnic našega društva ( Slavi Janež, Jelka Zajc, Rezka in Ivan Blažič, Branka Bizjan ter Milena Dimec) so na stojnicah razstavljali svoje izdelke.

Popoldne je sledilo okusno kosilo, za dobro razpoloženje in zabavo nam je ves dan igral narodno zabavni ansambel. Pijače in jedače je bilo dovolj, tako smo se proti večeru odpravili domov z dobrimi vtisi in z željo, da se naslednje leto spet srečamo v Rimskih Toplicah.

 

Zapisala: Irena Kramar

 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe