NAJ V NAŠIH SPOMINIH ŽIVI VIKTOR ČEBELA

 Na začetku pomladnih pričakovanj in novorojenega upanja je zaključil svojo življenjsko pot naš prijatelj, ljubitelj planin Viktor Čebela. Ostaja nam v spominu kot razumevajoč človek, ki je z veliko mero potrpežljivosti in vztrajnosti ter zaupanja v ljudi ustvarjal pogoje za dobro sodelovanje. Njegov način dela je marsikoga spodbudil, da ga je spremljal in se tako uveljavljal v družbi.
Na tej osnovi je pred tridesetimi leti ustanovil planinsko pohodniško sekcijo pri DU Litija. Kar deset let je sekcijo vodil, utiral nove poti in pripravljal pohodniške planinske programe. Na pohodih, ki jih je vodil je vnašal bogato vsebino območja, ki ga je načrtoval za čudovite pohodniške in planinske akcije po Sloveniji. Slovenijo je imel rad in se je razdajal po svoji močeh, da jo čim bolj spoznamo in znamo potem tudi ceniti.
Imel je smisel za človeka in njegove dnevne težave. V njegovi bližini si imel občutek, da sprejemaš energijo, ki jo je v polni meri, vendar na izjemen način razdajal. Bil nam je za vzgled, kako se razrešujejo težave, nikoli ni obupal ter brez slabe volje s posebnim veseljem končal vsako nalogo. V sekciji je bil do konca svojih dni in se pohodov udeleževal z veseljem.
Bil je velik človek, s katerim smo se radi družili. Njegova beseda je bila zanj doslednost, kar človek namerava storiti, da to tudi opravi. Kjerkoli je potekala njegova življenjska pot, je pustil za seboj spomin kot napotek za vse nas, ki smo mu sledili, tako da je vsak po svoje prispeval k njegovim programom ter se pri tem tudi učil.

Ob koncu svojega življenja je bil vedno optimist, zaupal je v nadaljevanje svojega dela z vrsto planinskih spremljevalcev in spremljevalk, ki tako njegovo delo ustvarjalno nadaljujemo. V spominih ostaja z nami in ga ne moremo pozabiti, saj tak je bil naš Viki.

  V imenu planinske sekcije Jožef Dernovšek

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2332830

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe