ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK - PREVOZI ZA STAREJŠE

 https://www.litija.si/, 13.5.2019

V občinah Litija in Šmartno pri Litiji zaključujemo prvi mesec izvajanja  prevozov za starejše, skupaj z zavodom Sopotniki. Veseli nas dejstvo, da se je izvajanje brezplačnih prevozov za starejše lepo uveljavilo. Vedno več je novih uporabnikov in na ta način se tudi  število naročil iz tedna v teden povečuje. TELEFONSKA ŠTEVILKA ZA NAROČILA 041 44 88 22.

 V tem času so prostovoljci največ prevozov izvedli od doma uporabnika pa do zdravstvenega doma v Litiji. Uporabniki, ki so se že vozili s pomočjo Sopotnikov so bili zelo veseli in zadovoljni saj smo jim s pomočjo prostovoljcev omogočili, da samostojno opravijo marsikatero pot, ter se ne počutijo osamljene in odrinjene. Ob pomoči voznikov prostovoljcev lahko marsikatero pot opravijo samostojno in se ne počutijo osamljene in odrinjene.

Občina Litija se skupaj z Zavodom Sopotniki zahvaljuje lokalnemu gostincu (Gostilna Kovač - Kovač Marko s. p.), ki je v mesecu aprilu 2019 omogočil brezplačne obroke malic za prostovoljce ter s tem dodatno pripomogel, da projekt brezplačnih prevozov za starejše na območju Občine Litija in Občine Šmartno pri Litiji uspešno zaživi.

Med vozniki prostovoljci je tudi predsednica DU Litija.

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe