Banja Vućica

Že Rimljani so uporabljali zdravilne vode v Bosni in Hercegovini po prihodu Avstro-Ogrske na to področje, so se začela prva znanstvena raziskovanja zdravilnih voda. V prvih letih 20 st. so se začeli graditi prvi objekti, od katerih je do danes ohranjen paviljon Hercegovina. V 2. polovici 20 st. so zgradili hotel Bosna, Hotel Dalmacija (danes Srbija), nekoliko kasneje še Hotel Kardinal.

Hotel Kardial s 4 zvezdicami stoji sredi slikovitega parka v termalnem kompleksu Banja Vručica. Ponuja klimatizirane sobe z brezplačnim kabelskim internetom. Predel spa vključuje tudi notranji bazen, termomineralne male bazene za terapijo, biserne kopeli ter savne.

Kopanje v tovrstni vodi je namenjeno rehabilitaciji kardiovaskularnih bolnikov, s fiziatričnimi in revmatološkimi težavami, priporočljiva je pri žilnih obolenjih, obolenjih sklepov, tetiv in mišic.

Pomaga tudi pri lajšanju stresa, utrujenosti, slabi koncentraciji in spomina.

PROGRAM

.dan: Odhod avtobusa iz večjih krajev po Sloveniji in vožnja preko hrvaške do Banje Vručice. Sprejem in pijača dobrodošlice. Kosilo. Po kosilu pregled zdravnika in določitev terapij. Večerja in nočitev.

1.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Kosilo. Po kosilu prosto za kopanje v bazenu. Večerja. Bingo.

2.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Kosilo. Odhod v etno selo Usora, večerja, zabava z glasbo in plesom. Vrnitev v hotel in nočitev.

3.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Kosilo. Prosto za kopanje.

Sledi degustacija domačih bosanskih vin. Večerja in nočitev.

4.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Kosilo. V popoldanskem času mini olimpiada I.del ali prosto za kopanje. Večerja in zabava s plesom.

5.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Kosilo. V popoldanskem času odhod v nakupovalni center ali prosto za kopanje. Večerja.

6.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Kosilo. V popoldanskem času mini olimpiada II.del ali prosto za kopanje. Večerja. Po večerji podelitev diplom zmagovalcem mini olimpiade.

7.dan: 1001 gib ali kardio vzpon. Zajtrk. Terapije po nasvetu zdravnika. Skupinsko spominsko slikanje. Odhod s postanki v Slovenijo.

CENA: 384,00 EUR na osebo v dvoposteljni sobi

Termin: 07.03. - 14.03.2023

CENA VKLJUČUJE:

pijačo dobrodošlice
prevoz z visoko turističnim avtobusom
polni penzion (samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja)
pregled zdravnika, koriščenje sveta savn kopalni plašč zobozdravstveni pregled 3 terapije po nasvetu zdravnika biserna kopel
zabava na etno turizmu Usora
kopanje v zunanjem termomineralnem bazenu in notranjem bazenu mini olimpiada
bingo
degustacija vina
60 kapsul OMEGA-3
turistično takso, cestnine, parkirnine, organizacijo izleta, turističnega spremljevalca in DDV

OBVEZNA DOPLAČILA: - Manj kot 40 oseb na avtobusu 20,00 EUR na osebo

Prijava gosta................ 5,00   EUR po osebi

MOŽNA DOPLAČILA: - Enoposteljna soba. 85,00    EUR na osebo

Zavarovanje riziko odpovedi ............ 5,2% od vrednosti aranžmaja

Zavarovanje z asistenco v tujini.......... 9,50   EUR na osebo

Potovalna agencija 4EVERTRAVEL lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

*Opomba k ceni:

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 35 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.

INFORMATIVNE PRIJAVE V DU DO 30. JANUARJA 2023.

                                          Ivan Simonič, Izletniška sekcija

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2132048

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe