PRIJETEN GLASBENI VEČER V KULTURNEM CENTRU LITIJA

Sreda, 16. november, je bil turoben in deževen, česar  pa v polni dvorani Kulturnega centra ni bilo čutiti. Prav nasprotno. Vzdušje je bilo prijetno, sproščeno in prav vsi smo se ob lepih melodijah citrarjev in ubranem petju mešanega zbora DU Litija, prav lepo počutili.

Ta večer sta namreč združila moči citrarski orkester Srebrne strune in Mešani pevski zbor in pripravila JESENSKI KONCERT ob sproščeni vezni besedi Milke Rogelj.

Najprej je oder pripadal citrarjem, ki so v zadnjem letu doživeli velik osip, vendar se njihova umetniški vodja Anita Veršec ni predala. Vztrajala je s skupino najprizadevnejših in poklicala na pomoč še nekaj citrark iz skupine Notice , ki z našimi citrarji sodelujejo že vrsto let. Na veselje vseh nas so zvoki citer znova zazveneli ob izbranih narodno zabavnih napevih, ki sta jih z lepimi besedili dopolnjevala še pevca, Beti in Janez Prašnikar.

V drugem delu koncerta so prišli na oder pevci in najprej presenetili s svojo številčnostjo. Zborovodkinji Marjani Kolar je uspelo v zadnjem letu privabiti kar nekaj novih pevcev, naštudirali so nov program,  navdušili z ubranim petjem in bili nagrajeni z močnim aplavzom.

Najlepši pa so na podobnih koncertih zaključki in tudi tokrat je bilo tako. Voditeljica je na oder povabila vse nastopajoče. Citrarji so prišli brez citer in se pridružili  pevcem, razen violinista Petra Napreta, kitarista Petra Pirca in harmonikarja Dušana Kotarja, ki so pripomogli, da je ena najlepših Avsenikovih skladb „Slovenija, od kod lepote tvoje“ zadonela še lepše in izvirnejše.

In ko se predajaš lepi melodiji in resničnemu besedilu, se nehote zaveš, da smo lahko hvaležni  usodi, da živimo na tako lepem koščku sveta in da so vse razprtije med nami nepotrebne in nepomembne.

Predvsem pa smo bili ta večer hvaležni umetniški vodji Aniti Veršec in zborovodkinji Marjani Kolar, da sta s svojim znanjem, optimizmom in neverjetno voljo pripravili tako glasbeno poln in čustven večer, ki je  polepšal  turoben  jesenski dan.

V imenu obiskovalcev in v svojem imenu, HVALA!

                             Iva Slabe

Slike v fotogaleriji

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2264133

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe