Uspešna majska srečanja

20.5.2010 Razstava del upokojencev

20.5.2010 Razstava del upokojencev

CDitrarji v domu Tisje

CDitrarji v domu Tisje

14.5.2010 Srebrne strune na Stavbah

14.5.2010 Srebrne strune na Stavbah

30.5.2010 Pevski zbor na Geosu

30.5.2010 Pevski zbor na Geosu


Maj je bil za litijske upokojence res delaven. Poleg pohodništva, izletništva in športnih aktivnosti, smo ponosni na zelo uspešen koncert citrarskega orkestra v polni dvorani Kulturnega centra na Stavbah 14.5.2010.

V petek, 21.maja 2010 smo gostili naše prijatelje iz Društva upokojencev Tabor Maribor. Kljub rahlemu dežju, smo uspešno sprejeli goste in izpeljali vsa predvidena športna srečanja. Popestritev srečanja je bila godba mariborskih upokojencev. Ustvarjalnost litijskih upokojencev je bila prikazana na razstavi, ki je bila zelo obiskana. Razstavo so pripravili udeleženci ustvarjalnih delavnic, ki se jih udeležujejo naši upokojenci. Vse dejavnosti ustvarjalnih delavnic so opisane v biltenu. Na skupnem kosilu v gostišču Kovač smo izmenjali darili in predstavili dejavnost društev v zadnjem obdobju. Razglasili smo športne rezultate ter se dogovorili za aktivnosti in 11. srečanje v letu 2011 v Mariboru.

V nedeljo, 30. maja 2010 smo bili skupaj z mešanim pevskim zborom DU Litija, organizatorji upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja v srcu Slovenije, v Spodnji Slivni. Prepevalo je devet zborov. Vreme nam ni bilo naklonjeno, vendar je prireditev dobro uspela, saj je bilo prisotnih obiskovalcev in pevcev preko 250.

Del društvenih dogodkov želimo deliti tudi s člani, ki prebivajo v Domu Tisje, v Črnem potoku. V mesecu maju smo tam gostovali dvakrat. V sredo, 12. maja 2010 je citrarski orkester tam izvedel samostojni koncert. V nabito polni jedilnici so stanovalci doma uživali ob poslušanju zimzelenih melodij naših »Srebrnih strun«, kot se imenuje naš orkester citrarjev. Skladba »Tam kjer murke cveto«, kjer so poleg citer vključeni še harmonika, kitara in kontrabas, pa je bil za poslušalce višek koncerta, saj so z burnim aplavzom in solzami v očeh dali priznanje in zahvalo nastopajočim za vloženi trud.
Prav tako so naši prijatelji godbeniki iz Maribora že tretjič gostovali v Domu Tisje. To je bilo 21. maja. Stanovalci in zaposleni so uživali ob koračnicah, valčkih in polkah. To so srečanja, katera bodo ostala v spominu nastopajočim in vsem poslušalcem. Društvo upokojencev Litija se vodstvu Doma Tisje zahvaljuje za lep sprejem, prijaznost in se priporoča tudi za v bodoče lepo sodelovanje.

Janez Kres,
4.6.2010 predsednik društva

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe