Predstavitev nove vodje SOCIALNE SEKCIJE pri DU Litija

Sem Marjana Kolar, ki v DU Litija že več kot 10 let vodim ženski in mešani pevski zbor, zato me večinoma poznate in se mi ni potrebno podrobneje predstaviti
Po odstopu predhodne predsednice, gospe Milene Dimec, je imelo društvo težavo, kdo bo vodja. Pričeli so me nagovarjati, naj prevzamem sekcijo. Sprva nisem bila zato, kajti glasba, kjer sem doma in sociala, sta precej različni kategoriji. Res pa je, da imata tudi veliko skupnega, predvsem pomagati ljudem k boljšemu počutju. Res je tudi to, da že kar nekaj časa zelo rada pomagam svojim pevkam in pevcem na različne načine.
Po posvetovanju z nekaterimi člani društva in obljubljenemu sodelovanju, sem pristala na to funkcijo in bila izvoljena za vodjo socialne sekcije DU Litija na korespondenčni seji Zbora članov z dne 16. 6. 2020.
O tej sekciji vem že veliko, vendar vsega pa še zdaleč ne. Natančno sem prebrala program za leto 2020, ki ga zaradi korone žal ne bo mogoče v celoti izpeljati. Trudila pa se bom po najboljših močeh izpeljati naloge, kjer je to mogoče.
Največ pozornosti trenutno posvečamo projektu STAREJŠI ZA STAREJŠE. Dobili smo kar nekaj novih moči za obiske starejših. V spomladanskem času so obiski obstali, zdaj pa se bodo ponovno odvijali v skladu z zahtevami NIJZ-ja. Gospa Marjana Sladič, vodja skupine, je organizirala predavanje za nove članice, ki ga je imela ga. Marjana Bajde iz pokrajinske zveze Du Trbovlje. Predstavila je način pristopa ob obisku starejših oseb in nas opozorila na številne malenkosti, ki pa so za starejše zelo pomembne.
Srečala sem se tudi z optimisti, vendar je skupina zaradi zdravstvenih težav nekaterih članov močno okrnjena. Iščemo nove člane, sicer je obstoj te skupine pod vprašajem.
Pred nami je priprava programa za prihodnje leto, ki pa je odvisna od tega, koliko neizpolnjenih nalog nam bo zaradi zapletene situacije še ostalo nerealiziranih.
Verjamemo in želimo, da ko postane zdravstvena situacija boljša, bo tudi delovanje naše sekcije kontinuirano in v dobro vseh naši članov, ki nas potrebujejo.

Marjana Kolar, vodja socialne sekcije DU Litija

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1829227

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe