POMEMBNI DOGODKI DRUŠTVA V DEVETIH MESECIH 2019

Devet mesecev letošnjem letu je bilo pestro, saj smo organizirali kar 60 dogodkov, srečanj, izletov, pohodov, kulturnih, športnih prireditev, predavanj , razstav, delavnic.

Socialna sekcija kot že nekaj let so naše prostovoljke obiskovale člane v domu Tisje, enoti SVC, bolne na domu in člane, ki so stari več kot 80 let. Starejšim od 80 let in okroglih obletnicah smo z voščilnico ob rojstnem dnevu popestrili njihov praznik.

Prostovoljke ustvarjalnih delavnicah so izvedle 11 delavnic, izdelovale voščilnice in najrazličnejše izdelke, v SVC, domu Tisje, delavnice v Celju na temo čebelarji, v Osnovni šoli Gradec in podružničnih šolah Hotič in Kresnice, učile učence kvačkati in plesti. Svoje izdelke so razstavljale na stojnicah na Gospodarskem razstavišču v Dnevih medgeneracijskega sožitja. Izvedle so delavnice v Hotelu Delfin, Izola. V sodelovanju z U3 smo si ogledali Krko, tovarno zdravil.

Kulturna sekcija je organizirala srečanje upokojenskih pevskih zborov na Geoss-u, koncert Citrarskega orkestra. Literarna skupina je pripravila tri literarne večere, prireditev v SVC in Domu Tisje,za Valentinovo in Gregorijevo, skupaj s Knjižnico bralno smo izvedli Bralno značko, kjer smo se srečali tudi s pisateljico Bronjo Žakelj, ekskurzijo v Prekmurje, obiskali smo hišo Miška Kranjca, predavanje Moder človek se ne stara, kot tudi predstavitev »Bogato dogajanje našega društva skozi fotografski objektiv«, ki ga je zbral in uredil Milan Amon.

Športniki so sodelovali na tekmovanjih ZPZ v različnih športih. Naše balinarke so zasedle prvo mesto in se uvrstile na državno prvenstvo ZDUS kjer so zasedle tretje mesto. Zelo uspešno je bilo državno prvenstvo v kegljanju, kjer so naši športniki zasedli 6. in 11. mesto.

Planinsko pohodniška sekcija je izvedla 14 pohodov, vključno z izletom Ne vemo kam.

Izletniška sekcija je izvedla dva izleta, srečali smo se z upokojenci Zasavske pokrajinske zveze v Rimskih toplicah in srečanja upokojencev Slovenije z zamejskimi Slovenci v Pliberku. Organizirali smo srečanje za Dan žena in mučenikov na Dobovici, izlet na Notranjsko, trgatev na Vipavsko, ter Izlet v neznano, Martinovanje, načrtujejo še božično novoletno srečanje.

Uspešno smo organizirali Teden upokojencev, saj smo za vsak dan v tednu pripravili aktivnosti.

Sodelovali smo na občinski prireditvi Medgeneracijsko sodelovanje, kjer sta nastopala naša pevska zbora in razstavljali svoje izdelke na stojnicah.

Prve dni šolskega leta so naši prostovoljci, skupaj s predstavniki policijske postaje Litija in CPS, varovali šolarje na poti v šolo na dveh osnovnih šolah v Litiji in na podružničnih šolah v Hotiču, Kresnicah, Jevnici, na Savi, Vačah, v Gabrovki in na Dolah.

Udeležili smo se dogodkov na Dnevih medgeneracijskega sožitja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki jih je pripravila Zveza društev upokojencev Slovenije,

Naše člane, starejše od 80 let smo, tako kot že šestnajsto leto zapored, tudi letos pogostili v gostilni Kovač. Obiskali bomo tudi članico DU Anico Smerdelj, ki bo konec oktobra praznovala 100 let.

Kadrovska komisija je pripravila predloge za priznanja zaslužnim članom društva, prav tako je delovala stanovanjska komisija.

Do konca leta nas čaka še kar nekaj dogodkov: Martinovanje na Studencu, koncert ob 35. obletnici Ženskega pevskega zbora, novoletno srečanje in kar kmalu bomo zajadrali v novo leto. Vodstvo društva pripravlja že program za prihodnje leto, da bodo aktivnosti potekale nemoteno naprej.

Dragi člani, vse leto mislimo na vas, da vam polepšamo jesen življenja z različnimi dogodki.

Upokojence, ki še niste člani našega društva pa vabimo, da se nam pridružite v novem letu.

Ne iščimo sreče drugje, sreča je v nas samih, v majhnih stvareh, samo videti jo moramo.

Irena Kramar, predsednica društva

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2263669

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe