Poslovila se je legenda DU Litija

11. decembra smo se poslovili od naše drage in legendarne tajnice Društva upokojencev Litija, gospe Dragice Sveršina, na pragu 96. leta starosti.

Članica društva je bila od leta 1974, skupaj 45 let. V društvu je aktivno sodelovala od začetka svojega članstva. Bila je duša društva, opravljala je številne konkretne naloge in dela. S svojim delom in aktivnostjo je bila tako rekoč predsednica. Zaradi svoje aktivnosti je bila spoštovana, tako v Društvu kot izven.

Poleg tajniških nalog v letih 1982 do 2000 je sodelovala še v posameznih sekcijah in dejavnostih. Posebej se je izkazala pri ustanovitvi pevskega zbora in sodelovanju v njem. Aktivna je bila pri organizaciji izletov, ki jih je tudi vodila, ter prizadevna pri delu stanovanjske komisije. Na začetku preselitve društva na Jerebovo 3, je vodila tudi točilnico.

Posebej moramo poudariti njeno delo na področju likovnega ustvarjanja, njene slike so bile predstavljene na več razstavah, veliko slik je podarila. Nekaj jih visi tudi v pisarni društva.

Pomagala je pri delu: socialne sekcije, sekcije za šport, planinske sekcije, sekcije za socialno delo, literarnemu krožku, raznih delavnicah, skratka aktivna je bila v vseh dejavnostih društva.

Hvaležni smo ji tudi za kroniko društva, ki jo je spisala od ustanovitve društva do leta 1994 in prispevala k temu, da je to obdobje popisano za zgodovino in nadaljnje generacije društva.

Za obsežno in aktivno delo, ki ga je v Društvu upokojencev prizadevno opravljala in s tem veliko prispevala k razvoju društva, je leta 2008 prejela priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije. Leta 2011 pa se ji je društvo oddolžilo z zlato plaketo društva.

Gospe Dragice se bomo spominjali z vsem spoštovanjem. Žal nam je, da je njena bolezen v zadnjem času omejevala stike z njo, vendar nam je bila vedno blizu in pogosto v naših mislih.

Spominjali se je bomo kot ene najaktivnejših članov društva, za kar se ji danes ob slovesu še enkrat zahvaljujemo. Naj ji bo lahka domača litijska zemlja.

Svojcem pa izražamo globoko sožalje.

(Poslovilni govor ob grobu pokojnice je prebrala predsednica Irena Kramar.)

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1526922

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe