Priznanji Občine Litija

Društvo upokojencev Litija je prejelo Zlato plaketo Občine Litija, Citrarski orkester Srebrne Strune DU Litija pa je prejel Bronasto Jerebovo priznanje Občine Litija. - Ta plaketa je zahvala vsem, ki že 70 let prostovoljno gradijo naše društvo. Želimo si, da bi tudi še naprej bili tako uspešni in povezani. Hvala vsem za vaš trud

PRIZNANJI, obrazložitev

PRIZNANJE OBČINE LITIJA ZA LETO 2021

Zlato plaketo občine Litija prejme Društvo upokojencev Litija ob 70 letnici, za uspešno in odlično organizirano podporo starejšim ter izjemnem prispevku pri medgeneracijskem povezovanju v občini Litija.

Že 70 let Društvo upokojencev Litija deluje kot vsestransko razvejana civilna družba, v kateri lahko vsak upokojenec najde svoje mesto, kjer s svojimi izkušnjami pripomore k utrjevanju kulturnega, športnega, humanitarnega ter družabnega življenja v društvu, občini in širšem okolju. Prav tako društvo nudi tako upokojencem kot vsem starejšim občanom celo paleto vsebin za pestro kulturno, športno, prostočasno dejavnost ter skrbi za izvajanje programov ohranjanja kulturne, etnološke ter ostale dediščine. Tudi na starejše člane, ki ne morejo biti več aktivni, se ne pozablja. Z usmerjenostjo v medgeneracijsko povezovanje želijo dokazati, da le druženje in povezovanje različnih generacij lahko prispeva k spoštovanju in večji solidarnosti, v želji po lažjem premagovanju vsakodnevnih težav in preprečevanju osamljenosti. Človeška toplina, nesebičnost, pripravljenost storiti še kaj več za drugega, brez plačila, so vrednote, ki so v DU Litija trdno zasidrane. Tu so ljudje širokega srca, različnih znanj in dobre volje. Trdno verjamejo, da se imajo letom navkljub lahko še vedno lepo, da so koristni, da imajo še veliko idej in, da znajo poskrbeti ne le zase, temveč tudi za tiste, ki sami tega ne zmorejo.

Občina Litija se zahvaljuje Društvu upokojencev Litija za vztrajno in odločno podporo pri gradnji medgeneracijskega centra Šmelc, ki je tudi pripomogla, da imamo v mestu Litija sodobno urejen dom za varstvo starejših občanov.

 

JEREBOVO PRIZNANJE NA PODROČJU KULTURE ZA LETO 2021

Citrarski orkester Društva upokojencev Litija prejme bronasto Jerebovo priznanje za 14 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija in številne nastope na kulturnih prireditvah po celotni Sloveniji. Je edini citrarski orkester starejših na ravni države.

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2263614

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe