Mila Grošelj

častna članica društva in nominiranka za prostovoljko leta 2017

V letu 2018, ko naša dolgoletna članica in predvsem prostovoljka in planinka, obeležuje svoj okrogli življenjski jubilej, smo se ji s posebno hvaležnostjo in pozornostjo priklonili tudi s priznanji.

Na letnem zboru članov 23. marca so udeleženci sprejeli sklep o podelitvi naziva častna članica društva za več kot 25 let aktivnega prostovoljnega dela pri skrbi za starejše in bolehne člane.

V istem mesecu pa jo je upravni odbor društva prijavil tudi na razpis Ministrstva za javno upravo in Slovenske filantropije za nagrado za naj prostovoljko leta 2017. Ni bila sicer izbrana za nagrado, vendar je predsednik države Borut Pahor povabil vse nagrajence in nominirance na podelitev in sprejem v predsedniško palačo.

Predsednik Pahor se je povabljenim zahvalil z naslednjimi besedami:

"V Sloveniji je veliko plemenitosti in dobrote, veste pa, da niste sami," je dejal predsednik republike. "Ta sprejem naj ne bo le izraz naše hvaležnosti za vaše delo. Naj bo navdih tudi vsem drugim, da se odločijo za prostovoljstvo, ki ne obogati in plemeniti le tistih, ki jim pomaga, temveč tudi tiste, ki pomagajo. Z vašim delom je Slovenija boljša družba," je zaključil predsednik Pahor in čestital vsem prostovoljcem in prejemnikom nagrade in priznanj na področju prostovoljstva 2017.

Mila Grošelj se je sprejema udeležila in po sprejemu upravnemu odboru poslala naslednje pismo:

Spoštovana gospa predsednica, spoštovani člani upravnega odbora DU Litija

Dne 11. junija sem bila povabljena, kot ena izmed mnogih prostovoljcev v predsedniško palačo. Krajšemu kulturnemu programu je sledil pozdravni nagovor predsednika države in njegova zahvala vsem, ki delajo na področju prostovoljstva.

Vam pa spoštovani, hvala za imenovanje in prijavo. Povem vam, bil je posebni trenutek, ko občutiš, da tvoje delo priznavajo tudi drugi. Mila Grošelj

Ob tej priložnosti se Mili Grošelj še enkrat zahvaljujemo za njeno dolgoletno delo v društvu kot prostovoljka, planinka in literarka. Ponosni smo nanjo in hvaležni da jo imamo.

Martina Kralj

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2263624

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe