MESEC MAREC, MESEC PRAZNOVANJ

         
         
BILO JE NEKOČ
smo literati DU Litija poimenovali prireditvi, s katerima smo obeležili dva lepa dogodka v Domu Tisje. Na valentinovo smo gostovali v Šmelcu , na gregorjevo pa v matičnem domu v Črnem potoku. Poleg lepih pesmih, ki jih je zapel naš pevski kvartet, Beti in Janez Prašnikar, Pavla Pavlin in Dragi Turenešek, ob spremljavi kitare, so članice naše skupine Slavka Matoz, Pavla Pavlin in Eli Škoberne, obiskovalcem prebrale svoje lastne zapise o življenju nekoč.

          

Ker smo vsi , nastopajoči in poslušalci , rojeni v prejšnjem stoletju, je bil za vse nas to sprehod v preteklost in obujanje spominov na mlade dni. Spominjati se mladosi, ljubezni in druženja je vedno lepo. Lepo pa je tudi svoja občutja deliti z drugimi in jim preko obujanja spominov polepšati dan.

         

18. marca pa smo v goste povabili predavatelja Andreja Pešca, univ. diplomiranega politologa, strokovnjaka za odnose in osebni razvoj. Naslov predavanja je bil zelo obetaven MODER ČLOVEK SE NE STARA, vendar nas je večina navzočih, kljub prijetnemu pristopu in sproščenemu razgovoru zaznala, da je gospod še vseeno premlad in nima z našo generacijo veliko izkušenj. So pa njegove ideje in pogledi na življenje vredni razmisleka tudi v naših letih.
V uvodnem delu se je predstavila naša literarna skupina. Beti in Janez Prašnikar ter Dragi Turenšek so nam zapeli ob spremljavi kitare, Mili Penčur je zaigrala na citre, Slavka Matoz in Irena Kramar pa sta nam predstavili svoji pesmi. Slavkino “Moderna babica“ si lahko preberete v rubriki Lepe misli, pesem naše predsednice „Moja mama“, pa se glasi takole:

         

Mama, ti si ena sama.

Ko strah me je, si vedno z menoj.

Kadar sem v težavah in potrta, me razvedriš,

stojiš mi ob strani, mi sebe podariš.

 Me poslušaš, si prijazna in iskrena .

Me razumeš, mi zmeraj pomagaš,

 nikoli ne omagaš.

Tvoj objem je varno zavetje.

Rada te imam. mama. Ti si ena sama.

 

Zapisala Iva Slabe

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2263633

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe