90 LETNIK IVAN JANEZ BLAŽIČ

V novo destletje je vstopil naš dolgoletni član in nesebični sodelavec na številnih področjih našega društva, IVAN JANEZ BLAŽIČ. Njegovega visokega jubileja zaradi posebnih razmer nismo obeležili kot si zasluži in kot bi si žaleli, vendar so prišle naše čestitke in iskrene želje, da še dolgo ostane z nami, iz srca.
Dolgoletna članska sopotnica Mila Grošelj mu je napisala in prebrala nekaj svojih misli, kot zna le ona.

Spoštovani, vedno naš g. Ivan Blažič

Samo nekaj podatkov, da poudarimo tvoje delo, ki je vpeto v delovanje DU Litija.
V članske vrste si vstopil v letu 1988, leta 1990 pa si že prevzel delo predsednika društva, snoval njegovo dejavnost in množil članstvo. Med člane si sejal toplino, vnašal medsebojno spoštovanje, nove zamisli in ideje. Tvoje predsedovanje je trajalo polnih 10 let, potem pa si leta 2000 poiskal pravega človeka, da stopi na tvoje mesto.
A ti nisi odšel na zapeček. Na svoja ramena si prevzemal različna dela v društvu. Leta 2007 si prevzel delo socialne sekcije. Vsa tvoja osebnost z bogato vsebino se je razlila v to delo. Z vsem spoštovanjem povem, da je bilo v socialni sekciji mnogo narejenega. Na noge si postavil skupino optimistov in postal njihov kažipot. Ko se je pokazala želja po učenju igranja na citre, prav nič nisi odlašal s to nalogo. Začel si igrati tudi citre in vztrajal kar nekaj let. Takoj ob nastanku Literarne skupine 2010 pa si postal tudi njen aktivni član.
Ja, bogata je tvoja bera v našem društvu. Veš, nikoli ne bom pozabila besed naše Verice Hauptman, takratne tajnice društva, ki je dejala »Naš predsednik je dober kot kruh. Kruh narejen z ljubeznijo je iz najboljše moke.« Resnica teh besed še danes živi in je oplemenitena z žlahtno patino vseh preživetih dni tvojega dela v društvu.
Za tvojih 90 let ti povemo, da nam je lepo pri srcu, ker si naš in med nami. Si človek z veliko začetnico in vedno odprtih dlani za ljudi.
Hvala ti, od srca, da bi tvoja vez z nami še trajala, saj devetica ni težja od osmice, naj ti desetica ponudi svoje lice.
Srečno!

Mila Grošelj

V IMENU DRUŠTVA UPOKOJENCEV LITIJA ISKRENE ČESTITKE IN
NAJ TI ZDRAVJE ŠE DOLGO SLUŽI!

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2263984

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe