Berite: Revija Vzajemnost, april

31.3.2020

Epidemija koronavirusa je pokazala, kako pomemben je dobro urejen javni zdravstveni sistem. Zakaj in kako naj ga ohranimo, pišemo v aprilski Vzajemnosti, ki prinaša res veliko raznolikega branja. Med drugim pogovor s prof. dr. Metodo Dodič Fikfak, predstojnico Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa, ki vztrajno opominja, da se moramo resno lotiti čiščenja ostankov težke industrije - od azbesta do svinca in težkih kovin, ki povzročajo bolezni in celo smrti.

Pišemo še o tem, kako poskrbimo za boljšo odpornost pljuč, o ohranjanju sočutja ter o tem, kako se o bolezni v družini pogovarjamo z otroki. Spomnili smo se tudi na velikonočne jedi in običaje, čeprav bodo letos prazniki zelo drugačni.

Predstavljamo pesnika Milana Deklevo in še nekaj zanimivih ljudi, ter vabimo na potep po Malti, deželi sonca, kamna in različnih kultur. Preberite še, kako zemljo na vrtu in v rastlinjaku pripravimo na sajenje ter zakaj so rože z drobnimi cvetovi posebej primerne za krasitev balkonov.

Na vprašanja bralcev v Vzajemnosti (in ob določenih dnevih tudi po telefonu) odgovarjajo strokovnjaki s področja zdravja, prava, pokojnin, pravic pacientov in zaposlovanja. Objavljamo ideje za ročna dela, namige za pohode in izlete, male oglase, utrinke iz upokojenskih društev ter več križank in nagradnih iger. S posebnim veseljem pa predstavljamo ljudi, ki z bralci delijo svoje bogate življenjske izkušnje.

Revija ni v prosti prodaji, naročniki pa imajo kar nekaj ugodnosti. Med drugim lahko trikrat na leto brezplačno objavijo mali oglas.

Če Vzajemnosti ne poznate, pokličite v uredništvo in poslali vam bomo brezplačen ogledni izvod. Obiščite tudi naš Facebook in spletno stran: www.vzajemnost.si.

 

Revija Vzajemnost Revija ni v prosti prodaji.

Berite tudi spletno stran Seniorji https://www.seniorji.info/, ki prinaša veliko zanimivih in sprotnih novic.

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1879780

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe